Ads 468x60px

.

Как да си изберем хотел в Русе ?

Както на всички ни е известно Русе е разположен по поречието на Дунав. Този факт му предава специфична продълговата форма. Логично това важи за всички градове по целия свят който се намират на река.
 Местоположението на хотела
Поради факта че всеки отседнал в градът си е със своите изисквания и цели, аз не мога да унифицирам кое е най доброто местоположение в Русе.Ще разгледаме особеностите а всеки ще прецени за себе си кое е най-доброто.Логично почти всички бази ,хотели,апартаменти и хостели са разположени в центъра или в близост до центъра.Нека погледнем реалистично на положението.


Предимствата
  • Прекрасно място имат повечето хотели разположени в идеалният център на града. Много удобно ако имаш бизнес среща в Общината или някъде по центъра.
  • Всички държавни и банкови институции са разположени именно там.
  • Центърът е мястото където ако не знаеш къде се намираш има по какво да се ориентираш и най вече по-лесно ще те намерят хората с който имаш среща.(лесно е когато кажеш аз съм до Общината примерно)
  • Заведенията за хранене са по оборотни и опасността да хапнеш нещо развалено е изключително малка.
  • Всички интернет доставчици са се напънали да покрият на 100%от центъра, а повечето да не казвам всички хотели и барчета предлагат безплатен интернет.
  • Естествено наситено е с магазини и услуги от всякакъв род, което само по себе си предполага свършването на повече работа за по-малко време.

                                                                                     
Недостатъците

На първо място паркирането, като всеки голям град Русе си е проблем .Съществуват така наречените "Сини зони", но проблемът там е  че трябва да се плаща. При условие че Ви трябва   един час,  левчето дето ти го искат  си е "ОК" ,  но ако си на лекции няколко часа  си е скъпичко за цял ден:)))).
Всички предлагат места за паркиране, но на два принципа:
  •  Включен в цената 
  • С допълнително заплащане.

Много от хотелите в Русе предлагат и така наречената "Предварителна резервация за паркиг "  Което според мен означава че ти пазят место за колата. Това което не ми е ясно е следното:
  При 20 стаи и 10 парко места какво става с другите 10 клиента. Разсъждавайки в този ред на мисли ако парко местата бяха 20 и стите 20 няма логика да се резервират.

  • Ако си студент идеалният център на Русе не е най- подходящото място за отсядане.Естествено заради разстоянието до Университета.На повечето реклами пише "на 10 мин.от Университета."Тези минути са верни  в някой случай само за студенти поне втори курс.Нямам представа как се   измерват тези минути , но в едно съм сигурен.Това време може да се постигне ако се мине (примерно през парка и между блоковете).Следователно хора малко познаващи Русе няма как да го постигнат освен ако не се придвижват бегом :)))
  •  Хотели или каквито е да е било места за настаняване на центъра предполагат близост с клубове, дискотеки като цяло - бурен нощен живот.Който не е спал над дискотека няма как да го разбере това.Аз не упреквам собственици или местните власти, те са се постарали , но според мен е станало по -лошо защото изолациите са спрели музиката. За съжаление   са останали вибрациите и бученето.Те сами по себе си не предполагат спокойна почивка. 
  • И не на последно място цените. Идеалният център предполага и по-високи цени.Причините са от  различно естество и все логични. Обаче кризата си е криза и трябва да се мисли най-вече за разходите. 

Разсъждавайки в тази посока ако открия или се сетя за други причини ще ги допълня в статията.Основното което разбрах от практиката си е че не е най-важна цената а комплексът от много фактори.Комплексът от много показатели който трябва де се съблюдават ще се опитам да ги формулирам в следващ материал.

0 коментара:

Публикуване на коментар