Ads 468x60px

.

За задочниците и бабите "хиени".

Умишлено не казвам студентите,  а задочниците.Защото при  редовното обучение е ясно - квартири или общежития. Ползвателите на хотелите и изобщо  на местата за настаняване са имено задочниците в Русенският Университет.Те си вървят в комплект с бабите "хиени" от много дълги години.



Какво е  определението за "Баба хиена" ? 
"Баба хиена" е жена собственик на панелен апартамент в близост до университета  където не е правен ремонт от 80 -те години  на миналия век и то по простата причина , че винаги е бил пълен със задочници.

Моите уважения към хората който се опитват да изкарат някой лев по почти честен начин. Казвам почти защото  няма данъци ,  няма отчетност в повечето случай. Като всяко правило си има изключения.
 Как да намерим квартира при баба "хиена"?

Методът е прост и работи от почти 40 години.Необходимо е  да застанете с една чанта с дрехи пред централният вход на университета и да гледате "уплашено".Гледането "уплашено" е важен момент защото може да си студент с квартира който си заминава за родното място.
В рамките на до 20 минути се появява една "случайно" минаваща жена от там и се оказва, че тя има свободна стая в апартамента си. Структурата е желязна,  ако тя няма със 100% сигурност има приятелка която има свободна стая.
При условие, че сте били несъобразителни и "висите там " по време на 4 537 серия на поредният турски сериал, огледайте се по стълбовете или пътните знаци. Непременно са облепени с бележки с телефони за такива квартири. 

                                                         Защо ги наричам  "хиени "?
Не е съм данъчен за да правя равносметка за законността на доходите на другите хора.Наричам ги "хиени" заради следните им любими фрези:
" Е ,  моят мъж като се къпе веднъж на седмица какво му е "
" Не ползвай банята , че плочките изгниват"
" Много ядеш и само цапаш"
" Не знам какво ще правиш , но едно момче ми дава с 1 лев повече "
" Спри си парното , че е скъпо "
"Не можеш ли да влезеш без да светваш лампата"
"От 20 години студенти спят на това легло, какво не ти харесва?"
Обхвата на подобни изрази е безкраен и всичко това го получавате напълно БЕЗПЛАТНО :)

Предимството е едно единствено и това е ,че е  на няколко стотина  метра от Университета.


В интерес на истината съм живял и при баби "хиени " и на квартира и на други места,  според мен не си струва цялото изживяване.
 Обобщението за мен е просто
Трябва да се намери оптималният вариант и съотношение между условия , разстояние и цена. Нека за парите който сме готови да дадем да постигнем максимума.  




0 коментара:

Публикуване на коментар