Ads 468x60px

.

С туристическа агенция или без ?

Това е въпросът.Като всяко нещо си има положителни и отрицателни страни. В случая с Хотели в Русе е още по сложно. Ако се пътува зад граница и се посещават места и страни където никога не сте посещавали  е логично да се използва туристическа агенция. Все пак на тях това им е работата.



Да разгледаме ситуацията с Русе.Ако използваме туристическа агенция.

Агентите и туроператорите имат обширни и добре структурирани  договори със всяко едно лицензирано място за настаняване. Без значени дали е хотел,хостел,апартамент или вила.Лицензите  на тези фирми ги задължават да имат сключени договори.А те не сключват договори със "съмнителни" обекти поради факта ,че ще си загубят лиценза. Това дава някаква гаранция , че предложението което ще получите е реално и няма изненади.

Дългото сътрудничество с един собственик предполага и малко или много по гъвкави условия за предлагане.Вариации на темата цени и екстри.Личният  контакт не е за подценяване.

В повечето случай туристическата агенция предлага и по-добри (ниски ) цени отколкото ако звънете в хотела.

Голямо въздействие на услугата и цента оказва добър агент.Причината е проста той има знания който ние нямаме като потребители. Класическия вариант е когато две семейства с деца желаят да наемат хотел и гледат цените на предлаганите стаи, но те не знаят какво предлагат другите.В голям процент от случаите опитна туристическа агенция ще предложи и други хотели където децата спят безплатно примерно.

Едно от основните предимства е ако туристическата фирма е от Русе.Най- малкото поне няколко пъти и се е налагало да ходи на място в хотела да настанява хора и да се справя с проблеми.Проблеми има всякакви от спукана гума на колата до забравени лекарства.Само местен и то ЧОВЕК при желание може да помогне.

 С туристическите агенции се избягва и лъженето по телефона. Предполагам на всеки му се е случвало да се обади  по обява и да му обяснят колко е хубаво а после да се окаже че не е така.Номера със снимките отдавна е отживелица. Могат още да се намерят такива обяви с чужди снимки или такива където не се виждат недостатъци.

Не на последно място и това че наемането на хотел с турагент дава и доказателства за плащане - документи и могат да се търсят правата по съдебен ред.

Квалифицираните служители на туристическите фирми бързо се справят с досадните проблеми като "Шефа го няма обадете се по-късно " Те знаят на кого да се обадят и със сигурност това не е рецепцията на хотела.Знаят с кого да говорят за да договорят по-добри условия.


Какви са недостатъците ?



С пълното разбиране и уважение към законите на страната ни, но за една вечер в Русе и за почивка на екзотичен остров се попълват едни и съши документи,договори и други формуляри.В общи линии се унищожава едно дърво (хартия ) за една резервация за  вечерта.

В много от случаите големите туристически агенции не искат да се занимават с настаняване за една вечер  поради причината, че изкарват много малко пари.

Предполагам,  че не във всички фирми е по този начин, но много ме дразни фактът като се обадиш на туристическа агенция и те все гледат да ти предложат нещо по-скъпо поради същата причина .

Това са моите наблюдения върху туристическите фирми и работата им. Не претендирам да съм изчерпателен или всезнаещ  просто това е моето виждане на нещата.

0 коментара:

Публикуване на коментар